Forum SpeedyElise Strona Główna

Forum SpeedyElise Strona Główna -> Tuning, modyfikacje i naprawy

nie działający predkościomierz, przebieg.

  Autor    Temat Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
DelasLDW




Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

nie działający predkościomierz, przebieg.    

Witam! dzis włozyłem aku do speeda ruszyłem na przejazdke a tu zaskoczenie nie działa predkościomierz, liczniki przebiegu. Co może byc tego przyczyna. Może przypadkiem odczepiłem jakaś linke kabel gdyz mordowałem sie by wyjac aku a nastepnie nagrzewnice. Moze cos przy tym odczepiłem lecz nic nie widac na pierwszy rzut oka. Wie moze ktos gdzie sa kable linka od predkosciomierza? co moglo sie odpiac? POMOCY

Post został pochwalony 0 razy

Post Czw 20:03, 09 Lut 2012   Zobacz profil autora
Joki
Administrator



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 389
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zabłudów

   

Cześć.

On jest sterowany elektrycznie z tego co pamiętam. Linki tam raczej nie ma.
Bierze impulsy z impulsatora ABS-u.
Pewnie rozłączyłeś niechcący jakąś złączkę?
Nie szukałeś w instrukcji serwisowej?
Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy

Post Czw 22:56, 09 Lut 2012   Zobacz profil autora
DelasLDW




Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

   

już działa. podociskałem wszystkie kostki. Odłaczyłem i podłaczyłem jeszcze raz aku i działa.

Post został pochwalony 0 razy

Post Pią 17:49, 10 Lut 2012   Zobacz profil autora
  Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu

Skocz do:  


Poprzedni Temat | Kolejny Temat  >

Pozwolenia:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Templates created by Vereor
Regulamin